|
|
Post #161 - 27.04.2007 13:35
QTM nono zobaczymy czy sie ktoś nabierze hehe
Matylda.. jej wyglada to nie ciekawie chyba dość... ja sie nie znam ale moze powinnaś iść z tym uchem do jakiejs kosmetyczki ? Njlpeiej takiej gdzie przebijaja uszy tez..
|
|
|
Post #162 - 27.04.2007 13:49
To już chyba lepiej do studio piercingu -.-
Byłam dzisiaj i się cholera nie zapytałam, no nic to 
Najwyżej mi ucho odpanie >_>
|
|
|
Post #163 - 27.04.2007 14:05
u kosmetyczek też się przebija uszy.. u KOSMETYCZKI według mnie liczy się higiena i takie tam moze poważniej podejść do twojego problemu niż w jakimś studio gdzie będą się podniecać jak fajnie Ci ktoś przebił i czy nie chcesz w nosie jeszcze u nich przebić. o to mi chodziło.
|
|
|
Post #164 - 27.04.2007 14:54
To ja nie wiem do jakich studio ty chodzisz, że masz takie doświadczenia xD
A kosmetyczka przebija uszy normalnie a nie w ten sposób, wiem, bo właśnie u kosmetyczki chciałam to zrobić, ale każda mówiła mi, że się takim czymś nie zajmuje, że może spróbować, ale na moją odpowiedzialność.
W sumie na jedno mi wyszło -.-
No nic, popytam jeszcze tu i ówdzie.
Dzięki.
|
|
|
Post #165 - 27.04.2007 15:14
Naprawde nie ciekawie to wyglada......idz tam gdzie go przekułas i sie spytaj co to jest i czym masz smarowac zeby sie zagoiło...a jak nie to do SADU Z NIM   znaczy z tym salonem
[In tHe DaY ...iN ThE nIghT...sAy It RiGhT..SaY iT ALL
YoU dOn't MeAn NoThInG aT aLl tO mE...]
ŻabPaka Is The BeST ...:D:D
|
|
|
Post #166 - 27.04.2007 15:19
Nie powiedziałam, że mam takie doświadczenie... Domyślam się że u kosmetyczki się w ten sposób nie przebija  Martyna dobrze mówi idź tam gdzie Ci tak spiepszyli zobaczymy jakie bedziesz miała doświadczenie. Gdzie robiłaś kolczyk ?
|
|
|
Post #167 - 27.04.2007 15:49
Potwierdzam zawsze trzeba isc tam gdzie sie bylo bo moze jakbys poszla do kosmetyczki i ona by ci cos kazala robic, a potem byloby jeszcze gorzej i dopiero poszla bys do nich to uslyszalabys, ze to wina kosmatyczki bo ci glupot nagadala... w takich sytuacjach kazdy wykret jest dobry  tacy sa
|
|
|
Post #168 - 27.04.2007 16:41
Ten "KTOS" Rox to chyba ja 
co do nazwy specialnej to z tego co mi wiadomo nie ma specjalnej nazwy
z ang to corset piercing (jak ktos chce zobaczyc dokładnie jak to wyglada to wpisac ta nazwe w google >> grafika)
mattylda<< czy jestes allergiczka?? i z jakiego materiału nosisz kolczyk??
|
|
|
Post #169 - 27.04.2007 16:45
No ty Ktosiu  ))
Tez przeszlo mi przez mysl, ze to moze alergia ale to chyba w pierwszej dobie byloby juz zauwazalne???
|
|
|
Post #170 - 27.04.2007 16:48
ale mattylda mogła najpierw nosic kolca z np tytanu (który nie zawiera niklu) a potem wymienic na kolczyk z innego materiału który uczulił np stal 316L
|
|
|
Post #171 - 27.04.2007 16:49
albo kolczyk został zaniedbany zabrudzony badz kolezanka zbyt sie nim bawiła i naderwała kanał
ja mam kolczyka w pepku 7 miesiecy i codzinnie go przemywam i zero problemu
|
|
|
Post #172 - 27.04.2007 16:54
No fakt trzeba o to wszystko dbac:>
|
|
|
Post #173 - 27.04.2007 21:19
oj zgodze sie trzeba dac o kolce i w ogle bo to moz esie niebezpieczne zorbic
[In tHe DaY ...iN ThE nIghT...sAy It RiGhT..SaY iT ALL
YoU dOn't MeAn NoThInG aT aLl tO mE...]
ŻabPaka Is The BeST ...:D:D
|
|
|
Post #174 - 28.04.2007 10:27
1. Fakt, że kolczyk w uchu zaniedbałam, ale o ten w brwi czy wardze też zbytnio nie dbałam i jakoś z nimi się nic nie dzieje :|
2. W uchu mam już ponad pół roku i od początku jest to bioplast, bo ponoć najlepiej się goi.
3. Ktoś mi poradził, żebym to rivanolem smarowała, bo jemu też tak doradzono, jak mu się podobne coś zrobiło i pomogło.
4. Chyba po prostu wyciągnę ten kolczyk i poczekam aż to się zagoi a najwyżej później przekłuję sobie raz jeszcze i będę bardziej uważać :|
5. Kolega mi opowiadał, że jednemu kolesiowi się podobne coś zrobiło i nie wyciągnął kolczyka a później miał taką wielką bombę prawie na całe ucho oO
|
|
|
Post #175 - 28.04.2007 11:04
Kolega mi opowiadał, że jednemu kolesiowi się podobne coś zrobiło i nie wyciągnął kolczyka a później miał taką wielką bombę prawie na całe ucho oO
oł szitttttttttt
a Ty mozesz wyciągnąć ten kolczyk nie boli jak dotykasz tego bąbla??
|
|
|
Post #176 - 28.04.2007 13:00
Bąbel sam w sobie nie boli, ale ucho jak dotykam to trochę tak.
No i od pół roku śpię na jednym boku, bo na tym uchu nie mogę leżeć -.-
Muszę coś z tym zrobić, ale teraz nie bardzo mam jak, bo sama tego nie wyciągnę, a wczoraj po zakończeniu roku szkolnego spadłam ze schodów i palce u stopy zwichnęłam, lol, więc do matury muszę siedzieć w domu 
Ej, ja chyba mam pecha ^^
|
|
|
Post #177 - 28.04.2007 21:25
Oja dziekuje 
Kurcze szkoda, ze nie masz zadnej znajomej kosmetyczki
|
|
|
Post #178 - 28.04.2007 21:53
mattylda. Industrial fajny. Babel? Naprawdopodobniej jest w środku ropa. Osobiście proponuje wyciągnąć. ew. spróbowac delikatnie nakłuć ten bąbelek i zobaczyć. Jak wypłynie ropa, to dosicnąć ją do krwi. Potem Tribiotic taki antybiotyk max. 5-6 dni. Sama jeszcze nie mam Industriala ale zamierzam sobie zrobic. Sama czasem kłuję koleżanki. Jednej podobnie paprał się pępek wyjęł7uśmy kolczyk, docisnełyśmy wypłynęła z bąbla ropa a potem się ładnie zagoiło. Jeśli chodzi ci o czas gojenia, top to nioe ma znaczenia, czy masz kolczyk od 3 dni czy od trzech miesięcy, tym bardziej, ze chrząska się długo goi. Pytałaś wczeąniej o gorset. Osobioście nie polecam. Są to nakłucia powierzchniowe. raz, ze boli, dwa, ze powierzchniówki mają tendencje do migrowania tak jak wspomnaine sternum. A po migracji wygląda ochydnie. Pozatym gorsecik "nosi" się max 10-14 dni. Potem należy powyjmowac.Przynajmniej tak słyszałam. A robienie sobie 12 lub 16 dziór w plecach dla sztuki lub fanu? nie polecam. Pozdro.
I am what I am and I do what I want...
|
|
|
Post #179 - 29.04.2007 00:36
ja polecam bactroban jeszcze
spróbuj zamienic kolca na tytanowy jak to nic nie pomoze to wyjmij  i zrób jeszcze raz jak tamto sie zagoi
|
|
|
Post #180 - 29.04.2007 14:51
Teraz to już sama nie wiem :|
Każdy mi co innego mówi/pisze na ten temat.
Wyjmę to w cholerę i pójdę do dermatologa (jak już będę mogła chodzić, lol).
To chyba najlepsze rozwiązanie.
A co do kolczyków powierzchniowych typu gorset czy te, które robi się w ręce.
Jak wygląda taki migrujący kolczyk ?
Tak sobie myślę, że w brwi to chyba też powierzchniowe przekłucie :|
Jest ryzyko, że z brwi też może migrować ?
|